Drone inspecties

Voor inspecties van laadtanks, opslagtanks, industriele installaties, zonnepanelen en hoogspanningsmasten.

Visuele en thermische inspecties
Kostenbesparend
Snel en effectief
Je voldoet aan alle normen en richtlijnen. De visuele en thermografische inspecties van Rotterdam Robotics helpen je daarbij. Periodieke inspecties zijn essentieel voor zowel de kwaliteit van jullie dienstverlening als de veiligheid voor iedereen die direct of indirect bij jullie werkzaamheden betrokken zijn. Tegelijkertijd zijn de inspecties het startpunt voor het op peil houden van je certificering. De inzet van onze drones levert je effectieve en betrouwbare inspecties op. Of dat nu binnen of buiten is, maritiem of industrieel, onshore of offshore.

Visuele inspecties

Zijn de lasnaden in de laadtank verroest? Hoe staat het met de slijtage van de wanden? Waar het menselijke oog lang niet alles ziet tijdens een tankinspectie, doen de camera’s van onze drones dat wel. Dat doen ze trouwens niet alleen in een laadtank of gastank. Onze drones komen overal waar je liever geen medewerkers bloot wilt stellen aan gevaar of waar je zelfs helemaal niet kúnt komen. Van laadtanks tot hoogspanningsmasten en van industriële installaties tot zonnepanelen.

Thermografische inspecties

Warmteverschillen hebben vaak een dieperliggende oorzaak, zoals een lekkage of een probleem met de isolatie. Om eventuele defecten en onnodig warmteverlies te minimaliseren of zelfs te voorkomen, voeren wij met onze drones ook de thermografische inspecties voor je uit. De speciale thermische camera en infrarood camera op onze drones traceren alle afwijkingen. Zodat je exact weet waar je kunt besparen op energie en hoe je de unit of installatie nóg veiliger en duurzamer maakt.

Drone inspecties leiden tot uiterst accurate en betrouwbare data. Maar er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor drone inspecties. De belangrijkste voordelen op een rij:

Je beperkt de
veiligheidsrisico’s

Je hoeft geen medewerkers in te zetten voor de inspectie. De drone voert de gehele inspectie voor je uit. Dat betekent dat je medewerkers ook geen onnodige risico’s lopen. Een inspectie op grote hoogte of in een afgesloten ruimte met schadelijke stoffen? Geen probleem voor onze drones.

Je wint
tijd

Een inspectie kost tijd, daar kun je niet om heen. Maar met een drone inspectie maak je het jezelf wel een stuk gemakkelijker. De inspectie zelf verloopt snel en je bent ook geen tijd kwijt aan het opbouwen en afbreken van steigers of andere hulpmiddelen. Je wint kostbare tijd.

Je bespaart
kosten

Tijd is geld. Dat je met een drone inspectie tijd wint, betekent dat je kosten bespaart. Verder inspecteer je met een drone op een proactieve manier. De drone ontgaat niets. Door tijdig in te spelen op toekomstige problemen, voorkom je grote uitgaven om eventuele schade te herstellen.

Drone techniek

Behalve dat onze drone operators ruime ervaring hebben met visuele en thermografische inspecties, werken ze met de nieuwste technologieën op drone-gebied. De camera’s van onze drones zijn de ogen van de surveyor. En jij kijkt live mee, op veilige afstand. Maar we leggen het beeldmateriaal van de camera inspecties ook vast. Dan kun je na de inspectie alles rustig terugkijken. Op verzoek vertalen we alle data ook in een 2D orthomosaic of een 3D model, waarvoor we professionele software in huis hebben.