Mapping & Point Clouds

Geodata verzamelen vanaf het land of uit de lucht

Fotogrammetrie en LiDAR

Betrouwbare data
Snel en effectief
Cruciale beslissingen neem je het liefst weloverwogen. En of je dat nu doet in de maritieme sector, de offshore, landbouw of industrie, betrouwbare geodata zorgen ervoor dat jij de juiste beslissing neemt. Met de drone mapping services van Rotterdam Robotics laat jij niets aan het toeval over. Wij verzamelen de data vanuit de lucht en vertalen alle informatie in praktische 2D- en 3D-modellen. Hoe complex de situatie bij jouw project ook is, je krijgt alles helder in beeld. Voor welke data stuur jij onze drones de lucht in?

Project voorbeelden

Fotogrammetrie

Voor de drone mapping services maken we onder meer gebruik van fotogrammetrie, een zeer nauwkeurige en efficiënte meettechniek. Vanaf verschillende hoogtes leggen de drones de situatie vast met haarscherpe foto’s. Onze drones vliegen op grote hoogte, maar ook heel laag over de grond. Met als resultaat dat ze jouw projectlocatie vangen tot in het kleinste detail. Ze beschikken over een camera met GPS- en IMU-systeem en maken foto’s met een hoge resolutie. We scannen de foto’s, koppelen alle coördinaten aan elkaar en komen zo tot een puntenwolk, waar uiteindelijk een prachtig 3D-model uit voortkomt.

LiDAR

Met de LiDAR-techniek lukt het ons ook om de extreem lastig bereikbare plekken voor je te monitoren. LiDAR staat voor light detection and ranging en levert uiterst nauwkeurige metingen op. Deze techniek leidt behalve tot 3D-modellen van terreinen en projectlocaties ook tot 3D-modellen van gebouwen en installaties. De LiDAR-scanner onder onze drones heeft zelfs de kleinste objecten in het vizier en meet de afstanden door middel van het uitzenden van laserimpulsen. Vooral het niveau van nauwkeurigheid bij de LiDAR-technologie is zeer indrukwekkend.

Van data naar oplossingen

Rotterdam Robotics brengt jouw data tot leven. Wil je de risico’s in kaart brengen voor de installatie van een olieboorplatform? Is er een voorinspectie nodig voor jullie bouwproject? Of zet je de mapping services in voor andere doeleinden? Omdat alleen het inwinnen van data niet voldoende is voor jouw project, brengen we alle informatie bij elkaar in een overzichtelijk eindproduct: van een 2D orthofoto tot een digitaal terrein model en van een puntenwolk tot een uitgebreide volumeberekening.

Voordelen drone mapping

Waarom je voor drone mapping kiest, merk je snel genoeg. Zo levert drone mapping je zeer nauwkeurige en betrouwbare informatie op, verzamel je veel essentiële data in korte tijd en zorg je door de snelheid van de drones voor tijdwinst en kostenbesparingen. Verder komt de drone ook nog eens op lastig bereikbare plekken, waarmee je dus zeker weet dat je echt alles in kaart brengt. En natuurlijk mag het veiligheidsaspect niet in dit rijtje voordelen ontbreken. De drone doet namelijk het werk. Niemand binnen jouw organisatie die onnodige veiligheidsrisico’s loopt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

Onze apparatuur

Behalve dat onze drone operators ruime ervaring hebben met drone mapping, werken ze met de nieuwste technologieën op drone-gebied. Voor het verzamelen van data voor jouw project maken ze bijvoorbeeld gebruik van de Fly Elios 2 of de DJI Matrice 300. De camera’s van deze drones detecteren echt alles. En jij kijkt live mee, op veilige afstand.

Voor projecten binnen, of waar een drone te weinig ziet, gebruiken wij de Leica BLK360 & Leica RTC360. Deze nauwkeurige scanners maken het mogelijk duidelijk digitale modellen van jouw locatie te maken, binnen en buiten, op de millimeter nauwkeurig!